دستگاه فلسفی بهداد
دفتر مطالعات طبی
تحقیقات پزشکی
هیپوتز
شماتیزه
تأثیر مستقیم داروهای
ضد افسردگی و نورولپتیک و غیره
 بر روی کبد


برخی از علمای پزشکان معتقدند و فرضیه و یا نظریه‌ای را مطرح می‌سازند که اختلالات خُلقی (مانند دپرسیون یک قطبی و دو قطبی ناشی از از فعل و انفعالات اسیدهای آمینه در مغز انسان است.  از نظر این علما خاصیت اساسی داروهای ضد افسردگی که مکانیسم و قوانین عمل آن‌ها بدرستی معلوم نیست بر روی برطرف کردن اختلالات اسیدهای آمینه است. من می‌خواهم مطرح کنم که این داروها نه در مغز (یعنی نه صرفاً از دستگاه دَوران دَم» که این دارو ها از جهازات گردش خون وارد مغز می شوند و بر روی اختلالات اسید های آمینه در مغز اثر می کند») بلکه مستقیماً از طریق کبد و کیسۀ صفرا و اثنی‌عشر و دستگاه‌ هاضمه اثر بخش هستند.
پزشک، محمدحسین حاجبی» در کتابی که زیر عنوان تجربیاتم بررسی کبد براساس ترجمه از متون علمی خارجی تألیف کرده است در صفحه 87 ستون دوّم می‌نگارد: اسیدهای آمینه که در سنتز پروتئین توسط کبد شرکت می‌کنند. و یا از طریق سنتز مستقیم در کبد تأمین می‌شوند (تأکید از من است بهداد)  بیشتر اسیدهای آمینه‌ای که از طریق ورید باب به کبد می‌رسند. شکسته شده و تبدیل به اوره می شوند(تأکید از من است بهداد) ص 87 ستون دوم  
من محتمل می دانم  که اورۀ ناشی از فعل و انفعالات کبدی اسیدهای آمینه و .به  مغز باز می‌گردد و اکسیژن آزاد کرده متابولیسم را در مغز تسهیل می‌کنند. داروهای ضدافسردگی و خُلقی که از راه خوراکی وارد انثی‌عشر و دستگاه کبد ـ کیسه صفرا  وارد می شوند در متابولیسم اسیدهای آمینه در کبد مؤثر شده نتایج عمل آن‌ها از طرق دستگاه گردش خون در تمام دستگاه‌های بدن  به ویژه مغز و غدد انتقال می‌یابند و از جهاتی افسردگی و اختلالات خُلقی را تسکین می‌دهند و تخفیف در وضع آن‌ها پدید می‌سازند.
آن داروهای اعصاب و مغز که نمی‌توانند در کبد (جگر) متابولیزه شوند در کبد، کیسۀ صفرا، مجرای صفراوی "کلدوک" رسوب کرده سیروز کبدی بوجود می‌آورند مانند خانواده  دارو های فنوفنازین ها  (تیوریدازین، کلروپرومازین لارگاگتیل » تری فلئوپرازین» اسکازینا» فنتازین، تیوریدازین ملریل» و غیره) به ویژه آن داروهایی از این  خانواده که بصورت دکانوات» در می‌آیند (رسوب درازمدت در دستگاه‌های مختلف بدن ایجاد می‌کنند. در کبد خیلی سخت‌تر از دیگر فراورده‌های این خانواده متابولیزه می‌شوند بویژه مثلاً فنوفنازین دکانوات (که دارای اثر دراز مدت است) در کبد رسوب کرده سیروز کبدی پدید می‌آورند که تدریجاً ممکن است به مراحلی خطرناکی برسند در اثر این سیروز کبدی مکانیسم ترشح آلدوسترون مختل شده کبد مقدار زیادی الدوسترون ترشح می‌کند که با خوردن پتاسیم خون حالتی شبیه بیماری خطرناک ادیسون در غدد فوق کلیوی ایجاد می‌‌کنند و ممکن است با بیماری  ادیسون» اصلی مشتبهه شوند و پزشکان حریص بر کار جراحی را به سوی جراحی غدد فوق کلیوی (کلاه‌های کلیوی) رهنمون شوند. و بیماران را به سوی مرگ وحشتناک هدایت کنند. بخشی از فنازین دکانوات  تجویزی پزشکان در متابولیسم اسیدهای آمینه در کبد و مغز، و غدد شرکت می‌کنند و تا  حدودی بهبودی در اختلالات خلقی پدید می آورند ودر تسکین اختلال دو قطبی، شیزوفرنی ، اسکیزوئید و غیره  وارد می شوند بویژه وقتی که به صورت دکانوات باشند. آن ها عارضۀ جانبی خطرناکی دارند ممکن است در کبد و دیگر جهازات بدن رسوب کرده از جمله سیروز کبدی پدید آورند به علت متراکم بودن، مغلّظ بودن، مشبّع بودن مواد آن ها به سختی آنالیز و . می‌شوند و در عروق، کبد و غیره رسوب می‌کنند.
حتی بعد از قطع دارو گرچه از تشدید بیماری خطرناک جانبی جلوگیری می‌شود امّا بهرحال در کبد باقی مانده و سیروز ادامه می‌یابد ولازم است که بیماران با خوردن اسپیرونولاکتون و رژیم میوه ها بویژه موز و طالبی و یا طرق دیگر با این بیماری مقابله کنند بیماران معالجه را ادامه دهند یا در حقیقت آن را  تسکین دهند. (در کیفیت پیشرفت   فعلی علم)
بهداد
طهران 17 بهمن ماه 1397


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها